søndag 4. mars 2012

Volda kommune dårligst ut i undersøkelse om nettvett

Volda kommune er kjent som en av landets vakreste kommuner, men nå settes idyllen på prøve etter at en spørreundersøkelse utført av SSB i hele fylket, viser at Volda kommer dårligst ut når det gjelder nettvett blant foreldre og barn i skolen. Videre viser rapporten at innbyggere i Volda ikke bruker Internett mindre enn sine naboer i andre kommuner.
 
Volda Kommune
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det er vanskelig å vite om resultatet fra undersøkelsen er relatert til mangelfull utdannelse eller mangel på kurs om nettvett til foreldre. Dessverre er ikke undersøkelsen spesifikk nok til å kunne si noe om slike forhold. Blant spørsmålene Voldinger svarte feil var på var spørsmål som «Er det viktig å ta hensyn til andres privatliv på nettet» og mange svarte urovekkende at de ikke var like forsiktige med personopplysninger på nettet som ellers. 
 
Som en reaksjon til denne undersøkelsen er det lagt frem forslag til kurs om nettvett for alle interesserte, arrangert av Høgskolens egne studenter. Innholdet blir oppgitt å være hensyn, publisering, personlig informasjon og hvordan sikre seg mot angrep.
 
Noen huskeregler angående nettvett
  • Ikke gi bort personlig informasjon til fremmede.
  • Ikke trykk på alt som virker fristende.
  • Ta hensyn til andres privatliv.
  • Sett deg inn i hvordan barna dine bruker nettet og lær dem samme reglene, mest viktig er det å beskatte personopplysninger og privatliv.  



Skrevet av: Kristian Haaberg
Publisert: 02.03.2012 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar